Ineke heeft haar gehele werkende leven gewijd aan internationaal transport. Zij vervulde een commerciële functie. Hierdoor woonde én werkte Ineke overal ter wereld, maar nooit vergat zij de stad die in haar hart zat: Roosendaal. Nu ze met pensioen is, zit Ineke niet graag stil. Als ze niet aan het hardlopen is bij THOR, dan is ze wel bezig met haar grote passie fotografie. Maak kennis met Ineke die zich actief inzet om Roosendaal goed op te kaart te zetten.
“Bij mij is het alles of niets als ik bezig ben met een hobby. Zo startte ik ooit bij THOR, de hardloopvereniging die ervoor zorgde dat ik wereldkampioene werd op de halve marathon. Ik dronk indertijd geen druppel alcohol, volgde sportvoedingsdiëten en ging op trainingsstages. Nu loop ik nog steeds veel hard, maar een stuk minder fanatiek dan eerst. Vijftien jaar geleden kocht ik een goede camera. Deze hobby liep positief uit de hand. Mijn collectie vulde ik aan met meer camera’s, lenzen, de beste fotografiecomputer, Photoshop en ik volgde online trainingen. Ik besloot vol voor fotograferen te gaan.
“Het is echt ons idee om Roosendaal op de kaart te zetten. Deels in combinatie met de tien filmpjes die op YouTube staan. Ik ben zo trots op Roosendaal, dat ik het zonde vind als andere mensen de pracht van de stad niet zien. Ondanks dat ik tijdens mijn werk veel in het buitenland woonde, hield ik mijn woning in Roosendaal altijd aan. Ik wist namelijk dat dit mijn thuisbasis was. Met de website willen we dit gevoel overbrengen op de digitale bezoekers. Daarbij willen de bedrijven, verenigingen, stichtingen, instellingen en andere clubs de mogelijkheid bieden om zich te profileren. We vragen aan deze mensen een bijdrage, zodat Trots op Roosendaal kan blijven groeien.
Ook onze websitebezoekers kunnen een bijdrage leveren. We willen met Trots op Roosendaal namelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding en Stichting Paul. De een is een prachtig landelijk doel om wetenschappelijk onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen. De andere stichting heeft als doel om sporten mogelijk te maken voor alle kinderen in Roosendaal.”
“Eén van de mooiste dingen aan Roosendaal is het dialect. Niet veel mensen spreken het meer, wat enorm zonde is. Ik heb een training gevolgd en volg binnenkort een vervolgcursus over het Roosendaals dialect. Daarbij hebben we momenteel een burgemeester die zich enorm inzet om de stad, die al ruim 750 jaar bestaat, te behouden. Onder de echte Roosendalers heerst er een familiaire sfeer. De sfeer is ontzettend gemoedelijk, heeft een prachtig centrum en heel bijzondere wijken. Denk aan de Philipswijk in Roosendaal met speciale arbeidershuisjes. Het station is een monumentaal pand en de Molenstraat staat vol prachtige gebouwen. Zo is er genoeg te zien en te beleven in en rondom het centrum.”
“Ja, zeker! Roosendaal heeft één van de belangrijkste spoorwegkruispunten van Nederland. Qua logistiek is Roosendaal een zeer belangrijke hotspot. DSV, DHL en andere zeer grote bedrijven zitten allemaal in onze stad. Roosendaal biedt ook de mogelijkheid om industrieel uit te breiden. Vooruitgang is belangrijk en als de industriegebieden worden uitgebreid, is dit tevens goed voor de economie.”
“De Tullepetaon. Deze pronkt als beeld op de markt. Ik noem hem altijd de koning van Roosendaal. In het laatste filmpje van mijn Trots op Roosendaal-reeks op YouTube vertel ik in de laatste minuut over hét symbool van de stad.”
“Over vijf jaar is het centrum een stuk fraaier dan nu. Er zullen meer nieuwe appartementen in het centrum zitten, waardoor de leegstand wordt tegengegaan. Industriegebieden zullen zijn uitgebreid met prachtige bedrijven die zorgen voor welvaart. De Stadsoevers bij de Kade wordt een echt juweeltje, een hotspot van de stad. De Josephwijk zal er nog mooier uitzien. Er zal nog meer zijn gerenoveerd om het karakter van Roosendaal te behouden.”
“Het winnen van de halve marathon in Roosendaal. Ik werd toen ook uitgeroepen tot Roosendaalse sportvrouw van het jaar. En daarnaast is de Tullepetaon aanwezig in de meeste van mijn herinneringen. Die mag absoluut niet ontbreken.”
“Helaas zijn er bepaalde wijken in Roosendaal waar veel criminaliteit aanwezig is. Dit is niet iets wat alleen een probleem is in Roosendaal. Wel goed om daarbij te realiseren dat de burgemeester druk bezig is met het bestrijden van deze criminaliteit. Verder zou ik graag willen dat het Roosendaalse dialect meer wordt gewaardeerd. Het is een zeer bijzonder dialect en zelfs ouder dan de Nederlandse taal.”
Trots op Roosendaal is een initiatief van G.C. De Bot Logistics en We Boost Brands, die via deze website een platform bieden voor inwoners, ondernemers en organisaties om hun verhalen en prestaties te delen. De website is ontworpen om de positieve aspecten van Roosendaal te benadrukken en zo de trots van de inwoners te verhogen.
Met Trots op Roosendaal willen G.C. De Bot Logistics en We Boost Brands laten zien dat Roosendaal een geweldige stad is om te wonen, werken en recreëren. Door de website hopen ze de inwoners te stimuleren om meer te genieten van alles wat Roosendaal te bieden heeft en zo de leefbaarheid in de stad te verhogen.